imageimageimageimageimageimage
Történetünk 1.rész
... réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban ..., nevezetesen a Föld nevű bolygó Budapest városának körzetében súlyos csaták folytak, melyek során három kiemelkedő harcos összefogott és csapattá formálódott, hogy megméresse tudását és kitartását idegen harcosok ellen. Megalakult a Syntax Error Paintball csapat.

Tőkés Róbert, Farkas Zsolt és Gaál Attila, földi időszámítás szerint 2005. alkonyán benevezett első paintball versenyére, a Bullets Rookie Kupára, melyen az ERŐ segítségével, négy fordulón keresztül megmérkőztek vetélytársaikkal, és összesítésben első helyezést értek el.

Ezen felbuzdulva és az élménytől elragadtatva belemélyültek a XXI. század egyik feltörekvő tömegsportjába, a paintball sportággá feljödött irányzatába, az Airball-ba, ami nem más, mint két csapat összecsapása szabályozott, sportorientált körülmények közt.
A csapat elhivatottságának és eredményeinek köszönhetően hamarosan követőkre találtunk, Keszler Pál, Dombi Attila és Tógyer István személyében, akikkel karöltve újabb kihívásokat kerestünk Magyarországon és külföldön egyaránt. Környező országok csapatai ellen, horvát és szlovák versenyeken indulva értünk el kiváló eredményeket, melyek nagymértékben köszönhetőek a heti rendszeres edzéseknek, és méltán - e sportágban játékosként - ismert mentorunknak, Pavel Kreneknek is.

Tudásunkat gyarapítva egy-egy vendégjátékra is hivatalosak voltunk különböző csapatokhoz nagy, nemzetközi tornákra, ahol megfelelő helytállást tanúsítottunk.
Folyamatos tréningeknek köszönhetően a fejlődést fenntartottuk és 2007-ben egy szinttel feljebb, a Centurio Circuit nevű nemzetközi versenysorozatban indultunk el, ahol különboző kategóriákba, több mint 160 csapat indult Európa különböző országaiból. Jobb eredmény érdekében, segítségként a DYE painball cég High-End markereit és versenyfelszerelését szereztük meg szponzorációs kereteken belül.

A siker nem maradt el. Bejárva Athént, Pozsonyt, Varsót és Prágát összesített végeredményként 10. helyen végeztünk a négy forduló után.
A Centurio Circuit pozsonyi fordulója után legnagyobb sajnálatunkra Dombi Attila és Farkas Zsolt kiváltak a csapatból.
Időnket nem vesztegetve, új tehetségek után kutatva, kibővültünk Mácsik Áron, Papp Zsolt, Kékesi Zoltán és Benedek Gábor személyével, akik azóta is csapatunk aktív tagjai.

A 2008-as évet a Bullets Winter Series nemzetközi versenysorozaton való részvétellel kezdtük, ahol szembekerültünk több nemzetközi élvonalat képviselő csapattal. Három forduló után, összesítésben a 8. helyen végeztünk.

Idei célunk a ECS Central Series nemzetközi versenysorozaton II. diviziójában való sikeres részvétel, amihez a Severe cég ismét segítséget nyújtott lőszer-szponzoráció keretében. Az első fordulón hét nemzet képviselteti magát, négy kategoriában, több mint ötven csapattal ... a többit már csak rajtunk múlik ...

A kitünő löszer és a felkészülés meghozta gyümölcsét. A liga első állomásán, Prágában, tizenhárom kemény mérközésen keresztül megszereztük az I. helyet, ami a csapat eddigi legjobb eredménye.
A csapatot Prágában Keszler Pál, Kékesi Zoltán, Tógyer István, Papp Zsolt, Horváth Krisztián és Gaál Attila képviselte.

De a történetnek még nincs vége, teljes erőbedobással készülünk a következő fordulókra ....
Történetünk 2.rész
....bizony, a történetnek még nincs vége.

Sok idő telt el a prágai forduló óta, kis csapatunkban az évek alatt egyre nott a CSI, és rengeteg közös élményt éltünk át együtt. 2008-ban megszereztük az ECS DIV 2-es kategóriájában és az NYMPL versenysorozat összesítéseiben az első helyeket, emellett Paliver Lang átgázolva a paintball magasabb szintjein harcoló mestereken győzedelmeskedett az ECS 1v1 bajnokságán is.

Hőseinkhez idő közben új vándorok csatlakoztak a paintballmesterré válás felé vezető hosszú rögös úton. Romhányi "Coli" Zoltán és Lacza Levente büszkén öltötték magukra a Szent Triangulummal ellátott vérvörös harci mezeket, hogy a Syntax zászlaja alatt segítsék győzelemre a csapatot az egyre erősödő ellenfelek ellen.

A földi idő szerinti 2009-es év is komoly, ádáz és nehéz harcokkal teli időszak volt. A Bullets által év elején megrendezett X3 xball versenyen mindkét SE csapat a dobogóra állhatott, méghozzá az első és második fokára. Nem csak kis hazánban, de távoli, nyugati földeken is (PBBL, Ausztria) hadba kellett szállnunk. Négy csatában is derekasan helytálltunk, de sajnos az utolso fordulót egy nappal a verseny elött le kellett mondanunk. Így PBBL éves összesítésben, a tervezett és majdnem biztosra vélt második hely helyett csak a hatodik helyen végeztünk.

Kis hazánkban, kihasználva minden alkalmat a megmérettetésre, ringbe szálltunk a paintball legjavával, és szinte kivétel nélkül megszereztük az első három hely egyikét. A 2009-es év legnagyobb megmérettetése az EPC - Grand Tour budapesti fordulója volt, ahol amatőr kategóriában indultunk, és életünk legkeményebb csatáin keresztül feljutottunk a dobogó második helyére. Harcoltunk a kőszegi csatában (2. hely), elhoztuk a Szent Arany serleget a téli Bullets X3-ról, megvédtük a piros szín becsületét a Mikulás kupán (2. és 3. hely), és harcmezőre léptünk mindkét csapatunkkal a Magyar Paintball Liga által szervezett két ütközetben is (MPL3 - 2. hely, MPL4 - 1. és 2. hely).

Időközben sajnos két bajtársukat, Colit és Leventét elcsábította az erő sötét oldala, viszont cserébe magunk közé fogadtuk a kitaszított vándorként tengődő Szilágyi Petit, akit - mint ifjú padavant - tanítunk azóta is a markerforgatás minden trükkjére.

Az idő telik, a festék folyik, és nincs új holdtölte új csaták nélkül. Eljött hát a sötét 2010-es év, melybe bár megfogyatkozva, de bátran, tiszta szívvel vágtunk bele. Egy hideg, szeles napon, az MPL első fordulóján sikerült az 1-es különítménynek győzedelmeskedni, majd nem sokkal később, a Nyúl napján egy második helyet is elérnie hőseinknek.

És hogy mit hoz a jövő? Ki tudja! De ahol lesz paintball, ahol lesz airball, ott lesz a Pavel atya által felszentelt Szent Traingulum rend Syntax Error csapata is.....

Ugrás az oldal tetejére
Copyright © 2006 Attila Gaal (Tewe). All Rights Reserved.Oldalt készítette:
www.lume.hu